Sarı Odanın Esrarı - Gaston Leroux - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Sarı Odanın Esrarı – Gaston Leroux

Sarı Odanın Esrarı – Gaston Leroux

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2019
Eklenme: Ocak 18th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 256
Yazar: Gaston Leroux

1.583 Kişi Tarafından Görüldü

“20. Yüzyılın en iyi klasik polisiye romanı”, “Agatha Christie’nin yazarlığa başlamasına sebep olan kitap” gazeteci ve avukat arkadaşı bir yaralama olayının arkasandan haber yapmaya gider.Gazeteci olan arkadaş ise davayı çözmeye çalışır.

Hayatlarını bilime adamış olan Prof Stangersın ve kızı bilimsel çalışmalarını sürdürebilmek için Fransa’da bir şatoya yerleşirler.Yaşamaya karar verdikleri bu yeni yerde herkes kendi özel dünyasını yaratmış, gelecekle ilgili planlarını kurmuştur.

Matmazel Stangersın şatodaki sarı odasında sukünet içindeki hayatını sürdürürken bu mutluluğu bir anda bitiriverir, kimliği belirsiz biri ya da birileri imkansız görünse de genç kadının odasına girer ve onu öldürmeye çalışır.

Bu olay korku ve gerilim dolu günlerin başlangıcı olur. Defalarca tekrarlanacak olan bu nedensiz saldırılar sır dolu beraberinde getirir.Artık hayatta kalabilmenin tek yolu bir dedektife bağlıdır. Şatoya gelen bu yeni kişi, iz peşine düşer, ama onun peşinden gelen anılar genç kadınınkilerle çakışmaktadır.

Ne yazık ki aydınlanacağı sanılan korkunun gölgesi şimdi daha da koyulaşmıştır.2000 yılı içinde yazar, eleştirmen ve okuyucular arasında yapılan bir araştırma sonucu Gaston Leroux’nun 1907’de yazdığı Sarı Odanın Esrarı 20 yüzyılın en iyi klasik polisiye romanı seçildi.

Bu kitabın başka bir ilginç yanı 94 yıl önce yazılmış olmasıdır.1907’de tefrika edilen roman, 1908’de kitap halinde yayınlanmıştır.Fransa ve tüm Avrupa’da bomba etkisi yaratan Sarı Odanın Esrarı o yılların en çok satılan ve aranan kitabı olmuştur.Zamanın anlayışına uygun olarak kaleme alınan eserde, aksiyondan çok, mantık ve zeka oyunlarına yer verildiğini göreceksiniz.

Belki romanı ölümsüz kılan ve diğer eserlerden üstün tutulmasına neden olan da bu özelliğidir. Kitabın sonundaki büyük sürpriz ise okurların anılarında daima yaşayacaktır.

Polisiyelerin tarihine eğilen her çalışmada hem yazarın hem kitabın adı mutlaka zikredilecektir. Evet, Gaston Leroux’un “Sarı Odanın Esrarı” romanından söz ediyorum. Avukatlığın yanı sıra gazetecilik mesleğini de sürdüren Leroux,politika alanında da aktif roller üstlenen bir yazardı.

 

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.