Şehvetiye Tarikatı - İsmail Saymaz - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Şehvetiye Tarikatı – İsmail Saymaz

Şehvetiye Tarikatı – İsmail Saymaz

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2019
Eklenme: Ocak 21st, 2024
Dil: Türkçe
Sayfa: 118
Yazar: İsmail saymaz

51.942 Kişi Tarafından Görüldü

Günümüzde Türkiye’de otuz tarikat silsilesinin ve bunlara bağlı dört yüz civarında kolun, sekiz yüz civarında medresenin faaliyette olduğu tahmin ediliyor. Çoğu holdinge dönüşen tarikatlar büyük bir ekonomik sektör oluşturuyor. Hızla gelişen her sektörde olduğu gibi, bu alanda da kayıt dışı ve merdivenaltı ekonomi gelişiyor.

 

Bireyin kurtuluşunun cemaat yoluyla gerçekleşeceğine dair güçlü bir inanç aşılanıyor. Merdiven altı tarikat ve cemaatler, geleneksel tarikatların yöntem ve söylemlerini taklit ederken, bilgi kaynağı olarak ilham ve rüyaya, kanıt olarak hurafe, rivayet, keramet ve hikâyelere başvuruyorlar.

 

Müritler, çeşitli yöntemlerle ikna edilerek, ağırlıklı olarak ekonomik ve cinsel istismara maruz kalıyorlar.

Bir kısmının Kur’an kursu da işlettiği, tekke sahibi olduğu bu şeyhler, şehvet ile servet edinme arzusunun iç içe geçtiği bir dünyada, yüzlerce kadın ve erkeğin iradesini teslim alıyorlar.

 

Haklarında şikâyet veya ihbarda bulunulmadıkça, faaliyetlerini yıllarca sürdürebiliyorlar. 

Ehliyet sınav soruları Osmanlı döneminde boynu vurulmadan hemen önce yargılanıp “zındıklık”tan hüküm giyen Bayrami Melamilerinin Şeyhi İsmail-i Maşuki’nin idamının örneğiyle kitabına başlayan Saymaz, 6 sahte şeyh vakasında şoke eden ifadeleri hikâyeleştirdi.

 

Kamuoyunun “Badeci Şeyh” olarak tanımladığı Uğur Korunmaz’la ilgili olarak kitabında çarpıcı bilgiler veren Saymaz, Korunmaz’ın neredeyse tüm müritleriyle ilişkiye girdiğini, bu ilişkilerin her bir aşamasına farklı isimler verdiğini anlatıyor. 

 

Saymaz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açılan FETÖ davalarının, devlette ve bürokraside laik bir arınmayı getirmediğini söyledi. “Tam aksine, diğer tarikat ve cemaatler FETÖ’den boşalan kamusal alana gözlerini diktiler” diyen Saymaz kitabında “Bilhassa Nakşibendilik ve onun Güneydoğu kolu Menzil etkinlik kazandı” tespitini yapıyor.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.