Kürsüden Zihinlere - İhsan Fazlıoğlu - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Kürsüden Zihinlere  –  İhsan Fazlıoğlu

Kürsüden Zihinlere – İhsan Fazlıoğlu

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2021
Eklenme: Ocak 17th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 166
Yazar: İhsan Fazlıoğlu

1.423 Kişi Tarafından Görüldü

Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun “bilgi kendine kayıtsız kalan kişileri ve toplumları affetmez” nasihatini dikkate alarak, bilgiye ve bilginlerimize kayıtsız kalmama adına samimi bir çalışma başlatılmıştır.

Bazı platformlarda Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun vermiş olduğu konferanslar, seminerler,dersler, katıldığı radyo ve TV programları, gazete ve dergilerdeki röportajları ve yazıları ile Fazlıoğlu hakkında basına yansıyan diğer konular bilgi paylaşımı ve değerlendirmelere yer verilmesi amaçlanmaktadır.

Benim ilkem ise, yalan içinde yaşayıp akşam rahat uyuyacağına; gerçeklikle yüzleşip, gece rahatsız olmaktır. Onun için konuşmam biraz bu açıdan rahatsız edici olabilir diye düşünüyorum.

Bir alıntıyla başlayacağım, metni okuyacağım size; ondan sonra konumuza devam edeceğim:

“Beş bin kişiydiler, beş bin süvari. Birkaç yıldır, ülkelerinden binlerce kilometre uzakta aralıksız savaşıyorlardı. En yakın arkadaşları, yoldaşları gözlerinin önünde ölmüştü.

Maddî ve manevî olarak yorulmuş ve tükenmişlerdi. Geri dönmek için yola çıktılar; ancak bir süre sonra atları öldü, yürümeye başladılar. Açtılar; ancak iki günde bir yemek yiyebiliyorlardı; az ve kuru yiyecek. Süvari olduklarından, yürümeye hiç alışkın değillerdi; hele bu şartlarda.

Tam iki ay yürüdüler, iki ay; yani altmış gün. Açtılar, uykusuzdular,yorgundular, bitkindiler. Dışarıdan bakınca; tükenmiş, son güçlerini kullanan, yürüyen ölüler gibi görünüyorlardı. Ülkelerine girdiler. Geldiklerini ve kötü durumlarını haber alan yetkili kişi, onları birlikleriyle karşıladı.

Gerçekten de düştü düşecek bir görüntüleri vardı. Dağınık bir şekilde, yetkili kişinin önünde hareketsiz duruyorlardı; çıt yoktu.

Başlarındaki komutan, yetkili kişiye tekmil verdi. Yetkili kişi, ciddiyetini bozmadan, sesini hem gürleştirerek, hem de bir acıma hissi vererek şöyle dedi: ‘Askerler, sizden önce bir emir geldi; derhal geri dönmenizi ve tekrar savaşa katılmanızı istiyorlar. Üç gününüz var. Tüm ihtiyaçlarınızı gidermek, gerekli atları almak ve silah kuşanmak için.’

Bu sözleri duyan, ölü kılıklı beş bin askerin birden gözleri parladı, çökmüş bedenleri dirildi, hemen sıraya girdiler; tam bir savaşçı birlik gibi dizildiler. Başlarındaki komutan, yetkili kişiye dönerek şöyle dedi:

‘Hayır! Hayır!

Üç gün olmaz, çok fazla. Eğer bize ihtiyaç varsa, gerekirse bugün bile geri döneriz; atla ya da yürüyerek.”

İhsan Fazlıoğlu Kimdir.?

İhsan Fazlıoğlu 1966 yılında Ankara’da doğdu. Kadıköy İmam Hatip Lisesi’ni 1985 senesinde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldu. 1987-1990 yılları arasında İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) yazmalar bölümünde çalıştı. İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü’nde 1989 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı ve aynı bölümde İslâm matematik tarihi üzerine yüksek lisans çalışmasını 1993 yılında ve yine aynı bölümde Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı yönetiminde Aristoteles’in matematik felsefesi üzerine doktora tezini ise 1998 yılında tamamladı.

Amman’daki Ürdün Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ahmed Selim Saîdân ve Halep’teki Arap Bilim Tarihi Enstitüsü’nde Prof. Dr. Mustafa Mevâldî ile birlikte 1990-1992 yılları arasında bilim ve matematik tarihi üzerinde araştırmalar yaptı. İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) yazmalar bölümündeki görevine devam etti.

Kâhire’de, Uluslararası bir çalıştayda, kısa bir müddet yazmalar üzerinde çalışmalarda bulundu. 2001-2002 yılları arasında Oklahoma Üniversitesi, Bilim Tarihi Bölümü’nde, Prof Dr. Jamil Ragep ile birlikte Osmanlı ile Batı Avrupa örneğinde farklı medeniyet havzaları arasında bilimsel bilginin dolaşımı ve aktarımı konusunda doktora sonrası çalışmasını yürüttü.

İhsan Fazlıoğlu 2005 yılında Felsefe Tarihi alanında doçent unvanını aldı. McGill Üniversitesi, İslam Araştırmaları Enstitüsü’nde (Kanada/Montreal) misafir öğretim üyesi olarak bulundu; Prof. Dr. Jamil Ragep ile Prof. Dr. Robert Wisnowsky tarafından yürütülen “İslam’da aklî bilimler” [Rational Sciences in Islam (RASI)] adlı projede danışmanlık yaptı ve 2008-2011 yılları arasında kıdemli-uzman araştırmacı olarak çalıştı…

İhsan Fazlıoğlu ayrıca Nazarî Ufuk -İslâm-Türk Felsefe-Bilim Tarihinin Zihin Penceresi,Derin Yapı -İslâm-Türk Felsefe-Bilim Tarihinin Kavram Çerçevesi, Sözün Eşiğinde,Soruların Peşinde, Kendini Bulmak, Kendini Aramak, Fuzuli Ne Demek İstedi?, Akıllı Türk Makul Tarih, Kayıp Halka – İslâm-Türk Felsefe-Bilim Tarihinin Anlam Küresi,Uygulamalı Geometri’nin Tarihine Giriş kitaplarını yazdı.

2011 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü’ne profesör olarak atandı ve halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak ilmî ve akademik hayatını sürdürüyor.

 

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.