Kırklar Meclisi (Edebiyat ve Hayat Söyleşileri) - Mustafa Özel - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Kırklar Meclisi (Edebiyat ve Hayat Söyleşileri)  – Mustafa Özel

Kırklar Meclisi (Edebiyat ve Hayat Söyleşileri) – Mustafa Özel

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2019
Eklenme: Ocak 18th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 48
Yazar: Mustafa Özel

685 Kişi Tarafından Görüldü

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) kuruluşunun kırkıncı yılı dolayısıyla başlatılan “Kırklar Meclisi, Edebiyat ve Hayat Söyleşileri”nin on ikinci konuğu 11 Mayıs 2019 tarihinde Yazar Mustafa Özel oldu.

Söyleşiden Alıntı

Ortaokul ve lise yıllarında tabi dünyam Necip Fazıl’dı… Necip Fazıl, benim nazarımda, gelmiş geçmiş, yaşamış-yaşayacak en büyük düşünür ve en mutantan yazar idi.Necip Fazıl yüzünden Ülkü Ocakları’ndan çıktım…

Duvar gazetemiz vardı… Müthiş ağabeylerimiz vardı. Yani, Ağrı deyip geçmeyin… Ağrı Ülkü Ocakları, hayatta görebileceğiniz en entelektüel yerlerden biriydi…

Büyük ağabeylerimizden birisi Alaaddin Korkmaz’dı… Sonra geldi, Ankara’da çok entelektüel ve ülkücü bir lider oldu. Onun hemen yanında ama idari olarak daha forslu, Tekin Küçükali…

Kızılay’ın başkanlığını yaptı bir süre… Ben de yazı yazıyorum… Onlar da koyuyorlar falan…Öbür yazılar bir ay kalıyor, iki ay kalıyor…

Benim yazı, ertesi gün mutlaka kaldırılırdı…İçine bol Sezai Karakoç, -özellikle- Necip Fazıl koyuyordum. Kendim yazıyordum güya ama “araklayarak” yazıyordum işte lisede sürekli okuyan birisiyim… Tabii, yani kader… Normal bir Ağrı Lisesi mezunu olarak benim Boğaziçi’ne girmem milyonda bir olabilecek bir şey…

1971 yılında, kimin aklına gelmişse, “Pilot Liseler” diye bir proje başlatmışlar. Ağrı Lisesi,kurada mı çıkmış, ne olmuşsa, “Pilot Lise” seçilmiş… “Modern Matematik-Modern Fen”…Böyle bir şey…

Bu vesile ile bize, profesör olabilecek bir matematik hocası geldi. Çanakkaleli Necati Ünsal…

Biz, ülkücüyüz… Lise 1’den söz ediyorum… O, sosyalizan… Fakat beni çok seviyor…Çünkü benim bütün öğrencilerle, özellikle kahveden başka bir yere gitmeyen tiplerle çok uğraştığımı, hepsini zorla ders çalıştırıp ders geçirttiğimi duymuş. Onun için bana özel değer veriyor…

Kış aylarında bile dükkânımıza geliyor… Gece yarısı sobayı yakıyoruz. On bire, on ikiye kadar o Ağrı’nın soğuğunda bize ders anlatıyor… “Sizin mutlaka üniversiteye girmeniz lazım” dedi. Ve o sene… 1974 yılında… Yarım düzineye kadar Ağrı Lisesi mezunu, çok iyi üniversitelere (Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ, tıp fakülteleri vesair), 15-20 kişi de vasat yerlere girebildiler.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.