Kendi Dilinden (Fikirden Eyleme-Yarınlara Umutla Bakalım) - Vali Recep Yazıcıoğlu - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Kendi Dilinden (Fikirden Eyleme-Yarınlara Umutla Bakalım) – Vali Recep Yazıcıoğlu

Kendi Dilinden (Fikirden Eyleme-Yarınlara Umutla Bakalım) – Vali Recep Yazıcıoğlu

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2021
Eklenme: Ocak 18th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 168
Yazar: Muhammed Negiz

1.071 Kişi Tarafından Görüldü

Kendi Dilinden (Fikirden Eyleme-Yarınlara Umutla Bakalım) Muhammet Negiz tarafından çözümlenmiş, dipnotlar ve görsellerle zenginleştirilerek okurların ve araştırmacıların istifadesine sunulmuştur. Yararlı olması dileğiyle.

Sistemin işleyişine sık sık ağır eleştiriler getiren Yazıcıoğlu halkın sistemin içerisinde olmadığını bundan dolayı bürokrasinin hantallaştığı ve bu yüzden yerinden yönetim sisteminin uygulanması gerektiğini dile getirmiştir.

Vilayet yönetimleri dönemindeki uygulamaları üniversitelerde tez konusu olan Recep Yazıcıoğlu Tokat Valiliği sırasında torba bütçe uygulaması ile Cumhuriyetten bu yana yarılan dersliklerden daha fazla derslik kazandırmıştır.

Kitap’dan Alıntılar

Efendim! Sayın Valimiz, daha önce Aydın’da da görev yaptı biliyorsunuz… Şu anda Denizli Valisi kendileri… Ben kendilerine “hoş geldiniz” diyorum, şeref verdiniz.Recep Yazıcıoğlu:

Hoş bulduk.

Musa İlhan: Bizleri kırmadılar, teşrif buyurdular. Kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz.

Sayın Valim! Şeyh Edebali’nin dediği bir söz var… Diyor ki Şeyh Edebali; “İnsanlar vardır, şafak vakti doğarlar, akşam ezanında ölürler. Kendi ömürlerini tamamlayıp ebedi âleme göç ederler. Bunların büyük çoğunluğu, hayata ve topluma dair önemli bir iz bırakmadan unutulup giderler. Ama bazı insanlar vardır ki, yaptıkları, yaşadıkları ve yaşattıkları, yazdıklarıyla toplumda iz bırakırlar, hatırlanırlar, aranırlar.”

Siz, toplumda iz bıraktınız. Hep hatırlanıyorsunuz, hep aranıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz.

Sayın Valim! Aranan ve hatırlanan bir Valimiz olarak, kendinizi… Gerçi, Aydınlılar sizi tanıyor ama…Bir de sizin ağzınızdan dinleyelim…

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız, efendim?

TOKAT VALİLİĞİ DÖNEMİ

Şimdi de Denizli’ye geldik… Bunu Tokat’ta da yapıyordum… Çünkü Tokat’ın tanıtımı… Tokat’ın adını, sanını kimse bilmezdi… Turhal bilinirdi… Turhal Şeker Fabrikası… Tokat da, Turhal’ın yanında böyle küçülmüş kalmış bir yer… Gittik ki, iki gün sonra Bakan geldi.. Dedik ki, “Bu Bakan’a nerede yemek vereceğiz?”

Dediler; “Cimcim’in meyhanesinde…”

-”Ulan, bu Cimcim’in meyhanesinden başka bir şey yok mu!”

“Yok” dediler, “Orası var.”

-”Peki, nerede yatıracağız?”

Dediler; “Turhal Şeker Fabrikası’nda…”

-”Ulan, burası… Her şeyi Turhal’a mı taşıyacağız? Burası nasıl bir vilayet?”

Sevgili hemşerilerim,(Diyeyim, çünkü ben 40 yıldır Söke’de oturuyorum. Aydın Lisesi mezunuyum. 2 yıl da
burada beraber olduk. )Hepinize teşekkür ederim bu davete icabet ettiğiniz için. Marangozlar Odası başkanına da
teşekkür ediyorum. “Yarınlara umutla bakalım” diyor. Gerçekten, Türkiye’nin karamsarlık tablosu içinde, “Yarınlara umutla bakalım!” çığlığı da, insanlara umut verir, sevinç verir.
Ben de katılıyorum. Yarınlar inşallah umutlu olacak. Ben de ona inanıyorum. O zaman…Zaten buna inanmasak… Bir şeyin de anlamı kalmaz!

Yıllar sonra, gene bir aradayız. Basın mensuplarına da, burada birlik başkanına, arkadaşlarına,herkese teşekkür ediyorum.

“TÜTTÜRÜK” MUHTAR OLURSA

Geçen… Bir esnaf anlattı bana… Şimdi… 40 yıllık muhtar ölmüş. Demişler ki; “Tüttürük’ü muhtar yapacağız!”

Tüttürük de köylünün alay ettiği bir adam! Tüttürük’e demişler; “Seni muhtar yapacağız!”Demiş; “Benim şartım var! Ölenleri 5 dakika benimle yalnız bırakacaksınız!”

Neyse… Tüttürük, muhtar olmuş. Başlamış ölenlerle 5 dakika sohbet etmeye!“Ula” demişler, “bu ne diyor ölenlere?”

Birisi, ölü taklidi yapıp uzanıyor… Tüttürük gelip kulağına diyor ki; “Nenesini bellediğimin köylüleri” diyor. “Beni muhtar yaptılar!” diyor. “Senden önce gidenlere de ki…”

Adam gidiyor ya öteki dünyaya! “Senden önce gidenlere de ki…” diyor… “Tüttürük, muhtar oldu!”(Gülüşmeler…)

Recep Yazıcıoğlu: Şimdi… Tüttürük, muhtar olduysa; biz, Tüttürük’le yatıp Tüttürük’le kalkıyoruz!

Peki, Tüttürük’ü muhtar yapan kim? Onlar nerde? Sevgili halkımız nerede? “Efendim, ne yapalım işte? Biz, mecbur kaldık…”

Yok, öyle bir şey! Hiç kimse mecbur değil be kardeşim! Öyle bir şey yok! Tüttürük’ü muhtar yapanlar, Tüttürük’e katlanacaklar! Bitti! Olay budur!

Recep Yazıcıoğlu’nu Türkiye “Süper Vali” olarak tanıyordu. Halen ismini hafızalarda korumaya devam eden Yazıcıoğlu, cesur söylemleri ve genelde eleştirileri ile dikkatleri çekiyordu.

Muhammed Negiz e ait  kitap (dergi) leri pdf olarak sunuyoruz. telif hakkı nedeniyle kaldırılması istenen kitaplar (Dergi) sitemizden kaldırılacaktır. İyi okumalar.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.